2012. június 28., csütörtök

Leírás két takarékos modellről

1. Vásároljunk magas növésű, ám husi hároméves fiunknak bő szabású, térd alá érő nadrágot tavasszal. A gyermek méreténél természetesen egy számmal nagyobbat, hogy ne nője ki június derekára. Hordja a nadrágot gyermek szorgalmasan. Közben nőjön, nyurguljon. Ősszel csomagoljuk el a nadrágot, tavasz vége felé vegyük elő, tartsuk magunk elé, gusztáljuk meg, és szemmérték alapján minősítsük megfelelő méretűnek, és tegyük fiunk szekrényébe. Közben a gyermek nőjön, nyurguljon. Ismételjük ezt meg többször. Pár év múlva meglepve vehetjük észre, hogy a 146 méretezésű fiunk 110-es nadrágot hord. Csak most már nem a lábszára, hanem a combja közepéig ér.


2. Vetkőztessük le három és fél éves leányunkat egy szál fürdőbugyiba. Adjunk rá műanyag szandált, fejére könnyű kalapot vagy vászonsapkát. Igény szerint kenjük be a gyermeket naptejjel. Fogjunk egy nagy műanyag felmosóvödröt, és töltsük meg langyos vízzel. A vödröt és a gyereket helyezzük árnyékos, lehetőleg füves területre. Adjunk neki félliteres pillepalackot, műanyag poharat, öntözőkannát, homokozóformát, vízipisztolyt tetszés szerint. Telepedjünk le egy nyugágyban a közelben, kezünkben - igény szerint - könyvvel, magazinnal, gobleinnel, hímzéssel stb. A következő mintegy másfél órát, illetve amíg a víz el nem fogy a vödörből, töltsük boldog semmittevéssel, néha büszkén odapillantva szorgalmasan pacsáló gyermekünkre.

2 megjegyzés:

  1. Ez még semmi! A 28 éves, cseppet sem nyurga lányomon egy roppant vagány farmer felsőt látok, olyan most divatos, könyékig érő ujjút, boleró nagyságút és dicsérem, hogy milyen vagány darab, ilyen jót még nem is láttam, csak olyan csúf fekete műbőrből valókat hordanak a lányok.
    Kuncogva veszi le, és kérdezi: anya, hát nem ismered meg? Ez az öcsém kisiskolás-kori farmer dzsekije. És tényleg, bele van írva a zsebénél, hogy SzG, meg hogy 128-as méret...

    Na, ez is egy örök darab!

    VálaszTörlés
  2. Ilyen nadrágjai Á.-nak is vannak - cserébe viszont a cipőkkel egy cseppet sem takarékoskodik, lábméretben sem, meg focizás közben sem :(

    VálaszTörlés