2012. március 16., péntek

Tegnap délben hozzávetőlegesen 20 perc telt attól számítva, hogy kinyitottuk a kaput, illetve megjelent az első gyerek a kertben. Rövid szünetektől eltekintve (például amikor mindenki kinn játszik az árokparton), mindig van is itt valaki, sőt ma már egy ismeretlen asszony is megjelent, nem zavarnak-e a gyerekei, de mondtam, hogy nem, jöjjenek csak nyugodtan, akár holnap és holnapután is, mire a kisebbik fiúcska (akit eddig még egyáltalán nem is láttam) sivalkodni kezdett, hogy ő haza sem akar menni. Ha már így összejöttünk, bemutatkoztunk egymásnak, de közvetlenül ez után a sivalkodó fiúcskának levált a cipőtalpa, mire a mamája minden tiltakozás dacára a hóna alá csapta és hazavonszolta. A többiek eközben botokkal üldözték egymást, vakondtúrást lapátoltak kisvödrökbe, valamint tűzesetet imitáltak, amihez hozzátartozik, hogy fejhangon visít valaki a kisházból, hogy tűz van. Az öcsém, kezében kávéspohárral, mélázó tekintettel nézte a jelenetet, majd megjegyezte, hogy olyan, mintha a szeleburdi család ugrott volna le a képernyőről. Csak még a pingpongasztal hiányzik a nappaliból.

6 megjegyzés:

  1. Szóval neked is van egy Borid (csak nem eper a jele? :), és szintén újságíró vagy. Nohát! :).

    VálaszTörlés
  2. Az én Borim igazából cicában utazik. Egyelőre beéri a pillangóval, de már ígéretet tettem, hogy az oviban megpróbálom kilobbizni neki a cicát :)
    Igen, újságozom (magazinozom), szerkesztek, fordítok és hasonlók :)

    VálaszTörlés
  3. Az öcséd vajh, nem érezte-e úgy, hogy be kéne állni a játékba...:)

    VálaszTörlés
  4. Nem, az öcsém egy múlt századelős úr modorában (amelyeket olyan megkapóan alakított Benedek Miklós) enyhe rosszallással vegyített távolságtartással nézte a jelenetet, mint az első angol felfedezők a kannibálok lakomáját, és megfigyelései szerint 'többen vannak, mint tavaly', érdeklődött, hogy 'te mind ismered őket, Mucókám?' illetve 'az egész utca itt játszik, vagy csak azok, akik egy kilométeren belül laknak?'

    Mint látható, az öcsém gyerekügyben az elmélet embere maradt.

    VálaszTörlés