2011. szeptember 30., péntek

Iskola, érés

Tegnap becsattogtunk az ovi fejlesztőpedagógusához, aki ismertette elsőszülött gyermekünk eredményeit. Nem állítom, hogy arra készültem, hogy Marci iskolaéretlen, de benne volt a levegőben, hogy a kezesség, a rajz, a nagymozgások ügyében fennakad ezen-azon J. néni.
De nem.
A rajz - és elfogulatlanul mondom - teljesen jól sikerült, megvolt az öt ujj, rendes karok-lábak (nem pálcikaember), még szemöldöke is volt a figurának. Marci a vizsgálat során jól tájékozódott időben (ami az elvont gondolkodást jelzi), megmondta, milyen évszakban van a születésnapja, milyen évszak van most stb. Rendben van a memóriája, visszatapsol ritmust, és még a mozgásával sem volt probléma. A jobb kéz-bal kéz kérdése még kicsit necces, egyértelműen jobbkezes, ám ballábas, a diszlexia - amire a nevtanos Zs. néni direkt felhívta a figyelmet - ügyében még meghallgatom hétfőn a logopédus véleményét.

És innentől jön beiskolázás kérdése, aminek a puszta gondolatától is rám jön a sikongató lábrázás. (Ezt majd még bővebben kifejtem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése