2012. július 18., szerda

Kulturált szórakozás

Nálunk nem anyukám a nagy társaságilap-olvasó és fogyasztó, hanem apukám. És mivel nem dobunk ki semmit, Balatonon meg pláne nem, mert itt rengeteg hely van, szépen lassan összegyűlt, lerakódott, mint a guánó. Az aranybányát tavaly találtuk meg, amikor a tatarozás miatt ki kellett pakolni mindent. Ekkor bukkantunk a kisasztal alsó polcán rejtőző régi Story magazinokra. Azt, hogy milyen rendkívüli lelet akadt a kezünkbe, csak D. értékelte: elismerő sikkantással meredt a magazinkupacokra. Egy teljes estén átrágtuk magunkat rajta, és csak azért szólaltunk meg, hogy felhívjuk a másik figyelmét egy-egy különösen pikáns részletre.
Igazi ínyencfalatok kerültek elő az első évfolyamból (1998!). Ki emlékszik még Pokrivtsák Mónikára, Vizy Andrásra, Bartha Sylviára, Brunner Mártára? Máté Krisztina még szemérmesen beszél élete nagy szerelméről, név nélkül. (Bárdos András még első házasságát tapossa.) Friss hír, hogy Xantus Barbara és Szurdi Miklós egymásra talált (most lett hivatalos a válás, ugye). Megtalálja-e az igaz szerelmet Liptay Claudia? (Jelen állás szerint nem). Elhunyt Tolnay Klári, az egyik képen egyszerre búcsúztatja Kállay Ferenc és Garas Dezső. (Azóta együtt játszanak az igazi nagyszínpadon.) A romantika netovábbja: Várkonyi Andreát virággal várja haza férje (azóta elváltak). Friderikusz Sándor a tévémogul, közös fotón Cindy Crawforddal. A félelmetesen kölyökképű Marsi Anikót (lábán rettenetes cipő) Batiz András emeli át a küszöbön.

Legalább ilyen tanulságos volt egy Best magazin 2003-as, Akik a csalódás után újrakezdték az életüket című cikke. Csisztu Zsuzsa, aki a tisztes őszes halántékú Básthy István mellett vélte megtalálni a boldogságot (válás közben kígyót-békát kiabáltak egymásra). Papadimitriu Athina, aki a kackiás bajszú háziorvos kedvéért rúgta fel a házasságát, és hagyta ott két lányát (a háziorvos mégsem lett a lelki társa, azóta egyedül él). Személyes kedvencem Gregor Bernadett, aki egy varkocsos emberrel az oldalán vall arról, ő pusztán a boldogságot keresi, nem hobbija a házasságszédelgés (azóta megvolt sámán, Nyuszómuszó, sámán újra...) Albert Györgyi mellett férje ül unott pocokarccal, fiának elmenne.

Bár már régóta nemigen veszek újságot, néhány Storyt és Bestet azért beszerzek a nyáron. Hadd legyen min okulnom a 2020-as években is. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése