2017. július 4., kedd

Ne gyertek kozelebb

Remélem, nem halt meg.
Remélem, nem rokkan bele.
Remélem, felépül.

Reggel 9 óra után 10 perccel, amikor már letettem B-t az úszótáborban, és autóztam hazafelé, először csak a háromsávos felüljáróra feltekerő kerékpárosokat láttam a virsli kerekű bringákon, sisakban, biciklisnadrágban és -mezben, aztán még láttam, amint egy szürke autó nagy gázzal kikerüli őket, aztán sávot váltottam (balra), a felüljáró lejteni kezdett, a biciklisták a jobb oldalon takarásba kerültek, eltűntek a szemem elől (voltak-e többen? nem tudom), aztán a látóterembe jobb felől bekúszott valami oda nem illő tárgy: a három méterre felrepülő bicikli, és aztán a következő pillanatban már láttam az aszfalton fekvő embert is. Csukott szemmel, kicsavarodott tagokkal hevert az úton, mint amikor valaki álmában ide-oda dobálja magát.

De ő nem mozdult.

Azonnal megállt két autó, ugrott ki belőle egy nő és egy férfi, megállt a mögöttük jövő busz is. Én nem álltam meg, nem is tudtam volna, hova, meg aztán, gondoltam, úgysem tudok segíteni, orvost, mentőt hívtak, talán a rohamkocsi a buszsofőr hívására hamarabb is kiér. Meg kellett volna-e állnom sokadiknak, szájat tátani, nem tudom. Talán igen, ha másért nem, mert nyugodtabb lennék.

Mert egész nap újra és újra látom magam előtt a takarásból felbukkanó, magasba repülő biciklit.



3 megjegyzés:

  1. Jaj...az első három mondat, igen!!

    Nagyon veszélyes a bicikli, és sajnálom, h ekkora divat lett. Néha én is alig látok meg egyet-egyet a visszapillantóban - és akkor en meg ovatosan vezetek.

    VálaszTörlés
  2. remélem én is! a hírekben meg lehet nézni! én is félek nagyon vezetéskor a biciklisektől (a motorosoktól meg a kamionosoktól még inkább, ez utóbbiaktól nem azért, mert én nem látom őket)

    VálaszTörlés
  3. En nagyon sokat biciklizek, ha lehet, mindenhova bringaval megyek, de egyszerűen nem ertem, mit keres egy bringás a 2x3 sávos, rossz burkolatú főúton. Meg aztán, hiába volt vétlen a KRESZ szerint, ő szenvedett súlyos balesetet.
    Ráadásul azon az útvonalon ket-három párhuzamos, jóval kisebb corgalmu ut fut.
    En is nagyon felek a bringasoktol, épp azért váltottam sávot korábban, hogy ne kelljen mellettük elmennem.

    VálaszTörlés