2017. július 10., hétfő

költői kérdés

Utána kellene számolnom, pontosan mióta, de az biztos, hogy több mint 20 éve van jogosítványom. Nem vezetek rosszul (ezt többször megállapítottam már), ez nem dicsekvés, hanem egyszerűen abból fakad, hogy számomra apukám ez ügyben az etalon, aki nagyon nyugodtan és nagyon jól vezet (valaha hivatásos sofőr volt).
De nem szeretek vezetni, egyszerűen mert most már tartok mások hülyeségétől.
Ott volt szerencsétlen biciklista, akit egy balról gyorsítva besoroló autó ütött el brutálisan.
Hétvégén majdnem belénk jött egy kisteherautó, hasonló forgalmi szituációban.
A sofőrt feltehetően teljesen lefoglalta, hogy kézifékes elindulást mutasson be a lejtőn felfelé, majd kettesbe váltson, és már nem maradt kapacitása a tükörbe nézni.
De a legmerészebb mind közül a rokkantmopedes bácsi volt, aki 10 km/óra sebességgel szlalomozott a két sáv közt a Mártírok útján Margit körúton ma délelőtt 10 órakor.

6 megjegyzés:

  1. Mennyire egyetertek. Orakig tudnek errol beszelni (a multkor miert nem erintettuk a témat?!). Pont ma mondtam z-nek, hogy sztem EU-szinten kellene azzal kezdeni valamit, hogy mennyi hülye vezet az utakon. (Tudom, nem unios hatáskor, de akkor is) egyszeruen dobbenetes, a facebookozó, szelfizező agyatlanoktól elkezdve azokig, akig versenyeznek egymassal az utakon. Es családok mennek tönkre miattuk :(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Es akkor meg ott vannak az országutak önjelölt angyalai, akik Alonsónak képzelik magukat, vagy beszólnak a többieknek, esetleg megpróbálják móresre tanítani őket.

      A múltkor meg a néptelen Hungária krt-on rettegtem hazafele, nehogy valaki ott rendezzen gyorsulási versenyt, mint az a Szentendrei úton bevett gyakorlat ugyebár.

      Törlés
  2. es velem meg nem is talalkoztal!

    VálaszTörlés
  3. Ne mondd, hogy te is rokkantmopedezel a délelőtti csúcsforgalomban a kisteherautók között Bel-Budán!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem, de a jobb-bal tevesztedem nem mindig jon jol a volan mogott. :D

      Törlés
  4. Totálisan igaz amit írsz, de hol marad a költői kérdés? :D
    Bluemoon

    VálaszTörlés