2015. június 9., kedd

történelmi lecke anyáknak

Emlékszünk, mivel alapozták meg a mai bankárklánok vagyonukat? A nemes adott nekik egy kapal pénzt, elindult Jeruzsálembe lovagkodni, a Szentföldön meg a bizonylat ellenében a bankàr társa odaadta az aranyat. Mikor? A keresztes háborúk idején. A legsötétebb középkorban.

Már évekkel ezelôtt itthon besétálhattam bármelyik bankba, befizethettem a pénzt, és másnap megjelent a számlán. Külföldre is odaért pár nap alatt. Azt hiszem, ma már a bankközi utalások is megvannak egy nap alatt. A bank, amelyiket szabadon választunk, amely jobb esetben kamatot fizet a pénz után.

Teljesen kézenfekvô, hogy az önkormányzat, amelyet adó formájában igen szép összeggel támogatunk, képtelen megugorni ezt a magas mércét. A világon távirányítással vezérelnek idegen égitesten mûködô ûrszondákat, de az megoldhatalan, hogy egy hleyen fizessem be a gyerekek ebédjét, pedig ugyanazon önkormányzaton keresztül ugyanannak a cégnek fizetünk. Három különbözô helyre mehetek (ovi, ügyeletes ovi, iskola), három különbözô napon, ha összekeverem, felhív az òvodatitkár és letol. Az iskolai ebédbefizetést lekésem, mert egy óràval hamarabb èr véget, mint az év többi hónapjàn, holnap gazsulálhatok az iskolatitkárnak is, hogy a hátralévô egy hónap alatt oldjuk már meg valahogy, legyen ebedje Marcinak júliusban.
Csütörtökön egyszerre lesz iskolai rendezvény és ovis ballagás. Marcinak pénteken forditott napja volt, tehat 3 és 8 óra között kellett benn lennie az iskolában, most pénteken ismét ilyen lesz. Borinak cserébe egyáltalán nincs ovi pènteken, Marcinak pedig szerdán. Hogy a kettot osszhangolhatna a ket onkormanyzati intezmény? Csacskaság.

De a lènyeg, hogy a szulo csak vigye a palantat, adakozzon, vegezzen tarsadalmi munkat, tegye rendbe az udvart, jarjon csaladi napra, hordja a gyumolcsot. Egyebkent meg oruljon, hogy luk van az ulepen, és ne sápítozzon, hogy neki neha dolgoznia kene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése