2013. december 8., vasárnap

Relatív

A mellettünk lévő lakásban furcsa figurák laktak, néha a kezükhöz tapadt ez-az, aztán feltűnés nélkül távoztak. Utánuk évekig üresen állt a lakás, tavasszal jött a hír, hogy megvette valaki, állítólag rokonszenves ember. Őt magát még nem láttam, de hónapok óta folyamatosan vésnek, fúrnak, faragnak a szomszédban, döng a fal és zeng a ház.
A mesterekkel eddig egyszer beszéltem, amikor megkérdeztem, nem tették-e mellé a kaputelefont, mert nálunk csak búg, de nem hallani semmit.  A mester mondta, hogy nem, majd tíz perc múlva bekopogott, ès helyesbített, hogy a kagyló ugyan a helyèn van, de a vezetéket sajnos átvágták két napja, azért nem működött a kaputelefonunk. Egyúttal sietett megkérdezni, mem lyukadtak-e át a falon a minap, amikor olyan nagy bontásban voltak. Mindketten kölcsönösen örömünket fejeztük ki az ép falszakasz láttán.

Aztán két nap múlva az internetkapcsolatunk szűnt meg, mint kiderült, azért, mert elvágták a vezetéket. Ekkor már érezhetően megcsappant a bizalmam és a rokonszenvem mindenkivel szemben, aki valaha is betette a lábát a szomszéd lakásba, de amikor kiderült, hogy esetleg szèn-monoxid is szivárogni fog,  mert nem tudni pontosan, mi is sérült meg a nagy igyekezetben, hogy a kábelt áthúzzák - akkor hirtelen piszlicsáré ügynek tűnt a felhajtás az internet körül.
A szén-monoxid-gyanút az idő megcáfolni látszik, pénteken Cs. behúzta a vezetéket.

Tegnap megint elment a net. Mire gondoljak?

4 megjegyzés:

  1. Szerintem gondold azt, hogy néhány kiegészítő szakma elsajátítására valószínűleg mindenképp szükségetek lesz még (úgy mint internet-kábelszerelő, kaputelefon-szerelő, kőműves, kályhás, kéményseprő, takarító, portás, stb.)

    VálaszTörlés
  2. Mire kell gondolni? A net nélküli nyugodt napokra. Bár ha online lettél volna, K. felhívta volna figyelmed a csokikészítős tévéműsorra, mert neki az például nagyon tetszett.:)

    VálaszTörlés
  3. Én inkább arra gondoltam, hogy a szomszédban megint szétbarkácsoltak vmit :/

    VálaszTörlés