2013. március 13., szerda

A családokról

Tegnap óriási önuralomról tanúbizonyságot téve végignéztük a híradót. Méghozzá a királyi tévén.
A műsor legnagyobb része  a családok védelmével foglalkozott, rezsicsökkentés ugyebár, meg gaz multik meg szolgáltatók extraprofitja, amitől meg kell védeni a magyar családokat, és a végén két mondatban megemlítették a forint mélyrepülését, a hazai belpolitikai helyzettől szigorúan különválasztva.

Csak halkan jegyezném meg, hogy mint családanyát piszok rosszul érintett, hogy egyebek közt a forint mélyrepülése valamint a csökkenő hitelezési hajlandóság miatt bedőlt a munkahelyem ősszel. És igen szívesen vettem volna, ha valaki attól véd meg. De sajnos nemigen sikerült.

5 megjegyzés:

  1. Tévében legfeljebb focit nézünk :O, de az interneten nézve sem tűnik megnyugtatóbbnak a helyzet. És mi még örülhetünk, ha nagy nehezen talán beleférünk a családnak nevezett kategóriába, különben agyalhatnánk azon is, hogy miként nevezzük apokrif négyesünket

    VálaszTörlés
  2. uuppsz, hat el is felejtettem, mi negyen bizony nem vagyunk család :(

    VálaszTörlés
  3. izé... lehet, hogy mi sem? én olvastam olyan pozitív értelmezést, ami szerint igen (feltéve, hogy a közös gyerekeinket neveljük így minden külön szentesítés nélkül - bár ki tudja, hogy fogantak szegények bűnök közepette)... vagy lehet, hogy két darab, három tagú családként osztozunk a hajlékunkon? (de legalább hajléktalanok nem vagyunk, ha így egy idegennel élek is egy fedél alatt) és már azt is hallottam feszegetni, hogy akkor jár emelt összegű csp - de vajon mindkettőnknek külön? és vajon megélhetési gyerekeink vannak-e?

    VálaszTörlés
  4. hát ha nincs dokument (=házasságlevél), akkor hiába a közös a gyerek, nincs család. És nincs családi adókedvezmény sem, amit valóban kompenzálhat az emelt családi pótlék. Hogy csak a rút anyagiakat tekintsem.

    VálaszTörlés
  5. Van, kettő is, mert a gyerekekkel mindkét szülő családot alkot ugye, vérségi alapon (és a vérnél véresebb dolog nincs)

    Végül is a hivatalos meghatározás két szempontból érdekel, az egyik a financiális kérdés, mert nem mindegy, mennyiből él egy (két) család, a másik mondjuk így, szakmai érdeklődés és a demokrácia meg a kirekesztés kérdésköreit járja végig (és nem elégedetten - meg persze a józan észét és a beszámíthatóságét - de ilyen végzettségem nincs) - mert afelől a harmadik, érzelmileg legfontosabb kérdés felől nincs kétségem, hogy a gyerekeink minden pocikájuk bizonyságával tudják, hogy családot alkotunk mi így négyen, és a gyakori házimunkák ellenére is jót :)

    VálaszTörlés