2012. február 17., péntek

Miért? Miért???

A két intézmény, ahová kisded gyermekeim járnak, nagyjából 300 méterre esik egymástól. Nemrégiben mindkettőben kiírták nyári a zárva tartást.


Előbb az óvoda jelezte, hogy ugyanabban a hat hétben zárnak be, mint immár három éve mindig. Az óvoda három tagóvodával működik (ebből az egyik közvetlenül a bölcsőde mellett van, a másik ugye pár száz méterrel odébb, a harmadik jelentősen távolabb).
Tegnap megszületett a döntés a bölcsődében is, kiírták a hathetes zárva tartást. Ebből összesen három hét átfedés van az ovis szünettel. Mivel a papíron szerepel az összes kerületi bölcsőde zárva tartása, kiderül, hogy az óvodai nyári szünettel kizárólag az innen több kilométerrel kijjebb lévő, városszéli intézmények szünete esik egybe.

Miért? Miért?? Miért????

3 megjegyzés:

  1. Ha pozitívan akarom értelmezni: a kreatív szülő kreatív gyereket nevel :)

    Ha nem: valahogyan új munkahelyeket kell teremteni azoknak, akiknek most még nincs - te meg csak maradj otthon nyugodtan a gyerekekkel :(

    VálaszTörlés
  2. Ha a pozitív oldalát nézem a dolognak: "csak" 7-8 hetet kell kreatívan megoldani. Az iskolai szünet alsó hangon 11 hét...

    Te is tudod, hogy itt a nyanyák utálják egymást és ez sajnos lehetetlenné teszi azt, hogy közös tárgyalóasztalhoz üljenek és esetleg gesztusokat tegyenek a szülők felé a szünet harmonizálásával. Egy szerelmeslevél az önkormányzatnak?

    VálaszTörlés
  3. Borcsi kezdje hamarabb az óvodát... AMúgy meg a múltkor azt mondták, hogy ilyen többet nem lesz! :(

    VálaszTörlés