2010. december 14., kedd

Sajnos

Szép lenne azt mondani, hogy az élet értelmét keresem vagy megoldást a világbékére,  az aranycsinálás titkát, esetleg a nirvánát. De sajnos nem lenne igaz. Az igazság ugyanis sokkal prózaibb. Minden mást keresek. Főleg kulcsokat, lakás- és slusszkulcsot, személyi igazolványt, jogosítványt, forgalmi engedélyt, pénztárcát, olvasójegyet, orvosi receptet, búvárkártyát, másfél évfolyamnyi National Geographic Explorer magazint, fél pár kesztyűt, tiszta zsebkendőt, fájdalomcsillapítót, köptetőt és homeopátiás szereket, kóbor zoknikat és melltartót, tornacipőt és macskanadrágot, korcsolyát, a bal oldalon cipzáras hálózsákot, biciklis sisakot és esernyőt, úszósapkát és rövidnadrágot, hímzésmintát, spulni cérnát, hímzőtűt, dobozt meg a hozzá tartozó doboztetőt, egy kis zacskó fenyőmagot, és a lila milkás dobozt tele karácsonyfadísszel, hajcsatot, szaggatóformát, sodrófát, minyonpapírt és érvényes villamosjegyet.
És közben meg vagyok győződve arról, hogy a memóriám kiváló - hiszen mindenre emlékszem, hogy megvolt valahol, vagy az imént láttam, a kezemben volt, csak épp leraktam valahová stb.
Mindenesetre üdítő volt látni, hogy amint Cs. tegnap csaknem két hét után hazaért, azonnal elkezdett keresni valamit: egy állványfejet (bármi is legyen az).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése