2013. november 28., csütörtök

Vér, veríték, trüffel

Bori kifejezően bőrcinek hívja azokat a kis bőrcafatokat, amelyek álnokul meg-megjelennek az ember körme mellett, és amilyen kicsik, olyan kellemetlenek. Nos, ma délben a jobb kezem mutatóujja mellett lévő bőrci beleakadt a bal kezem egyik körmébe, és felszakadt jó fél centi hosszan. Folyt a patakvér, de hamarosan T. kerített egy ragtapaszt, úgyhogy letapasztottam. Délutánra a kezem viszont már érzékeny volt csak, de nem fájt. Mégis aggódtam kicsit, mert este kezdődött a régóta várt trüffeltanfolyam, és jobb mutatóujj híján elég ügyetlen vagyok. A munkatársaim viszont voltak olyan jó fejek, hogy besegítettek, és a trüffelezés előtt még elszaladhattam beszerezni egy kis ezt-azt (porított kakaóvajat, cukorkonfettiket, bonbonpapírt, hogy csak a legszükségesebbeket említsem), mélyen a szemembe nézve nyomatékosították: Mindenkinek jobb, ha trüffeltanfolyamra mész - mondták.
Nem állíthatom, hogy orrba-szájba trüffelezni fogok, mert piszok szaporátlan, viszont sokkal, de sokkal szebb, mint a bonbonok. Íme egy este termése:


5 megjegyzés:

  1. A szilvás-konyakosat nehéz trüfferelni - akarom mondani, überelni - de ezek is csodásak :) Hol lehet kakaóvajat - pláne kakaóvajport venni? Addig addig csorgatom a nyálam, míg rá nem szánom magam valami kezdetleges hasonlóra :)

    VálaszTörlés
  2. Nos, én úgy gondolom, hogy a díszítés vesz el sok időt, ezért azt javaslom, hogy te csak csináld meg szépen az alap trüffeleket, aztán majd ráérsz felcicomázni őket aranyporral, kacskaringóval - sőt megyünk mi is csokit folyatni, aranyport szitálni ingyen és bérmentve.Két ünnep között bármikor ráérünk ilyesmire. Persze ahogy mondják, nyomtató lónak nem lehet bekötni a száját...

    VálaszTörlés
  3. egyszer elmehetek hozzád kuktáskodni?

    VálaszTörlés