2012. szeptember 19., szerda

Szociális érzékenység

Igazán nem indultam nagy elvárásokkal a kiscsoport első szülői értekezletének, de legborúlátóbb elképzeléseimet is alulmúlta, amikor a csoportpénzről folytatott, szolid hangvételű vita során az egyik apuka indítványozta, hogy "tegye fel a kezét, aki szociálisan rászoruló"!

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon pc volt, egy szóval sem említette külön a kéz nélküli nyomorékokat, akik nyilván munkanélküliek, ezért még alkeszok is. :(

    Nálunk egyszer azt mondta egy anyuka, hogy szerinte nem sok a havi háromezer, és megnézi, ki meri feltenni a kezét, hogy neki nem ér ennyit a gyereke.

    VálaszTörlés
  2. itt csak olyan anyuka volt, aki nem értette, miért nem akarják egyesek befizetni a teljes évi pénzt. aztán egy tapasztaltabb motoros hátrafordult, és felhívta a figyelmét, hogy az ô elsôs lányának az iskolakezdésére eddig épp eléggé tekintélyes összeget költöttek, az ovikezdést minél olcsóbban szeretné megúszni, Tapasztalt motoros anyuka a szülôi után kifejezte abbéli vágyát, hogy soha az életben nem akar eljönni többet azovis csoport szülôijére.

    VálaszTörlés