2012. szeptember 25., kedd

Esti mese

A régi tévémaci a paprikajancsival szerencsére visszatért, nem az a szegény párizsiarcú medve kapcsolja be a számítógépet.

Utána most éppen egy helyes, afrikai témájú mese következik, vízilóval, majmokkal, oroszlánnal. Tetszik a célközönségnek, és tetszik nekem is (elődjét, az ide-oda röpködő Vipo kutyát sajnos ki nem állhattam).

A mese után bejátszás: a következő műsorszám megtekintését 12 éven aluli nézőinknek nem ajánljuk! Igen, az esti mese blokkjában nem ajánlják a következő műsorszám megtekintését a gyerekeknek. Az a köztévé, amelyet igazán gálánsan kistafíroztak, nem volt képes gyerekeknek nézhető mesefilmet vásárolni és műsorra tűzni. Hanem a Mr. Bean animációs változatát adják. Ami tényleg nem gyerekeknek való, ezt érzi azért a köztévé is, mert nem elég a felhívás, tehát az elvárható felhíváson kívül is tesz azért, hogy aki mégis ottmarad a tévé előtt, az se igen értse, mi zajlik: azt a pár mondatot, amit elhümmög-mormol egy-egy szereplő, azt sem szinkronizálták, maradt angolul.

Vagy felháborodás helyett tekintsük az egészet nyitásként az abszurd humor felé, amelyhez már zsenge korban hozzászoktathatók a tévénézők? Ez esetben vajon mi lesz a következő sorozat Mr. Bean után? Gusztáv? A Family Guy? A South Park? Utóbbi megtekintését legalább semmilyen korosztálynak nem ajánlják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése