2019. május 14., kedd

Anyák napi támogatás

Ma, ezen a teljesen átlagos kedden a szokásos feladat elé állított az élet: egyszerre, mintegy félórás eltéréssel kezdődött M. szülői értekezlete (a továbbtanulás témáját is érinti már) és B. év végi gitárkoncertje. Értelemszerűen mindkettőn anyai kötelességem megjelenni.


Amint a május dacára plusz nyolc fokban és szemerkélő esőben szorítottam vörösödő ujjakkal a bicikli kormányát, remek ötletem támadt. Ha a közéletben ilyen kreatív emberek mozognak, akkor bizonyára nem okoz nekik gondot a családtámogatási program keretében előrukkolni egy egyszerű, de a lestrapált asszonyok életét jelentős mértékben megkönnyítő találmánnyal: az anyaduplikálóval.
A lényeg, hogy az adott anyát bizonyos időszakra duplikáljuk. Így, szerény példámnál maradva, egyszerre ülhet szülőin és gitárkoncerten. Dolgozhat hangyaszorgalommal a munkahelyén, egyúttal otthon kiteregethet. Sőt, így az egyik anya olykor némi pihenéshez is juthat: míg az egyik mosogat, a másik mondjuk uszodába megy, esetleg szépirodalmat olvashat a kanapén. Másnap mondjuk cserélnek.
És akkor talán mindenki elégedett lehet.

1 megjegyzés:

  1. BLUEMOON: Nem lennél tőle boldog, de az ilyenfajta duplikációt meg az ehhez kapcsolódó munkamegosztást már feltalálták, és a többnejűség a neve... :)

    VálaszTörlés