2014. március 18., kedd

A fiamat foglalkoztató kérdések engem sem hagynak hidegen

Néztem az országút szélén álló óriásplakátot, rajta a kormánypárt szlogenje, meg egy csomó 50+ ember, akik egyszerre örülnek a rezsicsökkentésnek meg az értékálló nyugdíjaknak. Egyszerre csak azon kaptam magam, hogy megpróbálok történeteket keríteni a fotók mögé: minek örülhetnek ezek a szereplők. A néni biztos azért örül, mert jó helyre kapott trafikkoncessziót, mert a körzeti megbízott irodája mellé csak nem tör be senki. A fogatlannak tűnő bácsi unokája sikeresen pályázott a KIM-hez, és Ausztráliában építhette az ottani magyarok nemzettudatát, hála néptáncosi tapasztalatának és a cserkészmozgalomban töltött éveknek. A kockás sálas hölgyből iskolaigazgató lett. A házaspár örül, hogy átadták a Kossuth teret, és nem a tüdőzik le a port, ha kimennek az Alkotás utcára nyíló erkélyükre. Az ősz hajú hölgy örül, mert a villamospótló busz az Árpád hídon kirázta a veseköveit, így nem kellett végigvárnia több hetet, míg előjegyzéssel bekerült az urológiára ahhoz az aranyos doktornőhöz.

Ha nem elég élethű, sajnos nem a véletlen műve - az elmúlt évekről szóló pozitív beszámolók híján kénytelen vagyok a fantáziámra hagyatkozni.


2 megjegyzés:

  1. Mert nem hallgatod a főnököt. Ő azért elég pozitívan adja elő a történéseket. Itt minden nagyon szép, minden nagyon jó, és mindennel meg van elégedve ( bocs ez egy másik főnök volt). Na szóval nem hallottad még, hogy Magyarország jobban teljesít? Meg csökken a munkanélküliség? Vagy hogy rezsicsökkentés van, és ezt nemcsak a számlákon kell közzétenni,, hanem a társasházakban a közös képviselőnek is? Hát hol élsz te? Itt csak csupa pozitív dolgok történnek! Nem kéne neked emberekkel beszélgetned. Meg nem kéne neked saját tapasztalataidra hagyatkoznod, meg hogy mi van az óvodában, meg hogy mi van az iskolában... Tessék beszédeket hallgatni, meg nagygyűlésre járni.

    VálaszTörlés
  2. Igen, bluemoonnal egyetértve én is azt mondom, hogy ne saját kicsinyes mocsaradban forgolódjál (sajnos saját tapasztalat, én is baromi rosszul ismerkedem, körülöttem dúl a munkanélküliség, a letargia, a szegénység, az elkeseredettség - de tényleg csak azért, mert nem jó körökben mozgok), te csak emeld szemeidet országunk fénylő csillagaira, azt a plakátot nézd, ahol szépcsaládok vigyorognak, és neked is jó lesz, jó lesz, jó lesz...

    VálaszTörlés