2014. január 5., vasárnap

Rossz volt, de annyira mégse

Nem volt jó évem 2013, ez volt az első gondolatom. Kínlódós év volt. Úristen-mi-van-itt év volt. Már-megint-elkésünk év volt. De-szörnyû-napom-volt év volt. Nem-tudok-felkelni-öt-óra-alvás-után év volt. Aztán, hogy mindezt vegiggondoltam, a második gondolatom már az volt, hogy nem volt olyan rossz mégsem ez az év. Először is: mindenki egészséges, jól van - és ez már önmagában is jó. Aztán ott van Marci iskolája, az is jó. Férjhez mentem, voltunk Walesben es Skóciában meg Balatonon - az is nagyon-nagyon jó volt. 

Ami nem jó, az persze a munka, és mivel sajnos heti öt nap napi több mint nyolc órában nem jó (vagy rémes, szörnyû, hajmeresztô, esetleg kellemetlen, máskor szimplán unalmas, megfejelve válogatott kiszúrásokkal, semmibevetelekkel, indokolatlan letolásokkal, szükségtelen stresszel), mégiscsak rányomja a bélyegét az egész évre. A társaság viszont klassz, így mégsem olyan iszonyú az egész. Másrészrôl pedig szépen lassan rendszer épült ki 2013-ban az alternatív munkáimból: rendszeresen szerkesztek egy igen jó nevû magazinnak, dolgozom egy könyvkiadónak, és az év fénypontja volt, hogy a Spar matricagyûjtô albumba dolgozhattam. Most talán már látszik a fény az alagút vegén: legkésôbb májusban úgyis megváltozik a helyzet (és remélem, javulni fog), de talán addigra az egész közszolgálatosdit lecserélem valami jobbra.
Bori óvodája a másik, ami elkeserítôen lezüllött az utóbbi idôben. Ezzel nem tudok mit csinálni, vágjuk a centit a következô másfèl évben.
Ami látszik most még 2014-bôl, az csupa jó: Cs. lett az év búvàrfotósa, fantasztikus nyereménnyel, úgyhogy ôsszel utazunk a vilàg túlvègére, de még elôbb Írországba a lundákhoz. Ne legyen rosszabb, mint 2013. De ha lehet, inkább legyen jobb, ha kérhetem.

1 megjegyzés:

  1. 2014 egészen ígéretesnek hangzik, drukkolok, hogy minden új teljesüljön, ahogy tervezitek! Az is nagyon jó lenne, ha sikerülne egy kicsit gyakrabban találkozni. :)

    VálaszTörlés