2012. január 1., vasárnap

2011 képekben

Vigyázat, rengeteg! (De az internet elbírja.)

Bemelegítő feladat: Hogyan kössük le 2-3 éves gyermekünk figyelmét heti ét órában az uszoda kevéssé ingergazdag folyosóján? Figyelem, a rossz választ a gyermek denevérsikongatással, függönytépkedéssel, minősített esetben a fal nyalogatásával jelzi.

Ez a kép talán az első márciusi balatoni hétvégénkkor készült. A szilvafát már a szüleimmel ültettük, miután megvették a házat úgy huszonöt éve.


  
Aztán az augusztus 20-i nagy viharban csak csendben sóhajtott egyet, és háromfelé hasadt. 




 
Ennyi maradt belőle. Illetve ennyi sem - L.-ék fűtenek vele ezen a télen.  

Cseresznyefa-virágzás. A képen Marci nem akarja megtámadni és megenni védtelen húgát - bár a látszat ezt sugallná. 




A délutánokat hol máshol töltöttük volna, mint a játszótéren. (Amikor nem az uszodában aszalódtunk persze.)
 
 Volt naaaagy levegő, pakolás, és megvolt a balatoni ház felújítása is. Amit végül is mindenki átvészelt sértetlenül, bár a júliusi negyven fokban a tetőtérben verejtékezve többször fogadalmat tettem, hogy kitöröm a festő nyakát, amiért laza három hetet csúszott, mert meszelnie kellett a tésztás Marikának meg ott volt még a dombóvári vasútállomás, amit nem lehet félkészen otthagyni, ugye, kezitcsókolom.


 
Marci tervez - Marci végez. Megvan a lába tovább is, de a meglehetősen komplex vasúti pályától sajnos nem fért rá a telefonnal készült fotóra - így is a kanapé tetejéről pipiskedve fényképeztem. 
Ez a kép a kedvencem 2011-ből. Milyen édesen alszik a két testvér, ugye? Nem megható? Olyen békés jelenet, és közben...

 
...a szobában akkora kuplérium uralkodik, mintha az Armageddon lovasai tomboltak volna az imént.
(A díszletet kivitelezte Rontó Pálné született T. Borbála.)

Borbála Coco Chanel nyomdokain, a balatoni pakolásnál (háttérben az aranykezű festő keze nyoma látható, ugyanis, miután nehéznek ítélte a két valóban nagy, ám szinte teljesen üres szekrényt, nem húzta el a faltól, ezért azt nem is meszelte le, csak később, amikor a mama rádörrent). A tervező a mintegy harmincéves napellenzőhöz avantgard módon két eltétő színű, ám tónusban harmonizáló műanyag vállfát választott kiegészítőül, ám a cipő viselesét még a hideg kövön is mellőzte. 
 
Barátnők és barátok.


Testvérek. 




Ilyen volt az a bizonyos paradicsomi resort a világ végétől kétórányi hajóútra, amerre sok madár jár ugyan, de a paradicsommadár sajnos nem.

1 megjegyzés: