2009. december 30., szerda

Borbála tizenegy hónapos

Az ünnepekre esett a hóforduló, úgyhogy csak minimális figyelmet kapott. De majd a következő! Borbála már egyre kevésbé baba, és egyre inkább kisgyerek.

A mozgása továbbra is nagyon jó. Már stabilan áll már egész sokáig, de ha feleszmél, hogy nem kapaszkodik, inkább térdre rogy. A bútorokba kapaszkodva gond nélkül lépeget, és ha valaki kézen fogja, vehemensen el is indul. Bármin átmászik, és ügyesen egyensúlyozik, szinte sose esik orra. Ha hason fekszem a szőnyegen - gyakori - átmászik rajtam, vagy felmászik a vállamig.

Az evése is rendeződni látszik. Most már nem pépezek, vagy a mi kajánkból kap, vagy üvegeset veszek neki. Ebből már vannak kedvencei, a paradicsomos dolgokat gond nélkül eszi, és egyszer sikerült bevásárolnom valami rettenetesen halszagút, azt is gond nélkül betolta. Egyébként a joghurtos-túrós dolgokat nagyon szereti, és bármit kinéz a kezünkből.

A karácsonyi készülődés közben sokszor betettem a zöld puttonyba, ilyenkor gyakorlatilag észrevehetetlenül, hang nélkül elaludt. Éjjel továbbra is kel, de teljes öntudatlanságban szállítom át a nagyágyba. Így minden reggel négyen ébredünk, ami egyre kevésbé kényelmes, mert Bori is elkezdett álmában vándorolni.

Fog: Ha az események nem vesznek drámai fordulatot, legalább négy foggal láthat neki a születésnapi tortájának. A felső két metszőfoga kibújóban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése