2017. április 1., szombat

és képzeljen mindenki mögé, amit akar

Az egyik magazinban Puskás Öcsit titulálták a világszerte a leghíresebb magyarnak. Én mondjuk Rubik Ernőnek jobban örülnék.

7 megjegyzés:

  1. Én is, meg még tudnék neveket sorolni. Ma reggel egyébként a rádióban egyenesen hősnek nevezték Puskást, szóval, megint átestünk a ló túlsó oldalára. :(

    VálaszTörlés
  2. Amikor írtam, még nem tudtam, hogy külön utazó nagykövet is került azóta, Puskás Ferenc és a magyar gazdag futballörökség (?!) értékeinek terjesztésére.
    Én nem vagyok nagy focirajongó, nem is ismerem igazán a futballéletet, de mitől lett volna hős Puskás? Az ötvenes években mint élsportolónak gyöngyélete volt, aztán lelépett Spanyolországba.

    VálaszTörlés
  3. Bluemoon: Pedig tényleg a leghíresebb magyar. Akárhova mentünk, mint utazók és akárhol kérdezték tőlünk, honnan jöttünk, lett légyen az Málta megalitikus templomainak jegyszedője, vagy a Kanári szigetek kávézójának tulajdonosa (igaz mindegyik erősen középkorú volt) de azonnal rávágta, ááá, Puszkasz, volt hogy ment tovább a névsor Hidegkuti, Czibor...

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom, a Rubik-kocka Amerikában nagyobb szám, meg ott nem is szeretik a focit. Az egész mögöttes üzenetéről nem is beszélve.

    VálaszTörlés
  5. Bartók Béla! Liszt Ferenc! Ezeket a neveket szoktam hallani, pedig nem forgok muzikalis korokben. Bar utobbirol gyakran azt hiszik, nemet volt.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem elfér Puskás is, más is a magyar hírességek közt, lehetne büszke az ember sokakra egyszerre. A baj az, hogy csak Puskás-ügyi nagykövetünk van, és azt a fontos hungarikumot akarjuk megvédeni Brüsszeltől, hogy épülhessenek a focistadionok, ja meg hogy lehessen ingyen pálinkát főzni otthon. Régen legalább árnyaltuk a képet azzal, hogy Puskás és a sok Nobel-díjas országa vagyunk, ma már utóbbi kikopott. Bár azt kell mondjam, ebben nincs is meglepő, a kormányzati irányvonalat tekintve.

    VálaszTörlés
  7. bluemoon: Meg már talán pálinkát sem főzhetsz otthon...

    VálaszTörlés